Kozmetički Salon HOLLYWOOD LOOK Podgorica

TRAJNA EPILACIJA

Trajna epilacija (trajno uklanjanje dlačica)

Dugotrajna redukcija dlačica lica i tela je popularno nazvana “trajna depilacija”, “trajno uklanjanje dlačica“ ili “trajna epilacija”.

SHR (Super Hair Removal) je poslednji novitet u oblasti trajnog uklanjanja dlaka. Tehnologija predstavlja vrlo brzu metodu uklanjanja dlačica, koja je i do pet puta brža od obicnog IPL. 

SHR tretman se može sprovoditi u bilo koje doba godine, pošto je izlaganje suncu manje štetno za kožu koja je tretirana SHR metodom.

Ovaj aparat za epilaciju radi po principu svetlosne terapije koja postepeno zagreva tkivo, usled čega dolazi do oštećenja ćelija odgovornih za rast dlake što za posledicu ima trajno uklanjanje dlaka.

Ono što ovaj aparat razlikuje od drugih je to da se pomoću SHR najnovije generacije tkivo zagreva sa manjom količinom energije u odnosu na IPL ili druge vrste aparata i ima hladjenje. SHR aparat se više puta prelazi preko tretirane površine kako bi se postigla i stvorila dovoljna kumulativna energija koja će izazvati oštećenja dlake.

Sam postupak postepenog zagrevanja doveo je do par prednosti, dolazi da zagrevanja dermisa na temperaturu iznad 42℃ koja je neophodna da bi došlo do oštećenja dlake ali postignuta temperatura ne prelazi granicu od 50℃, zbog čega je epilacija daleko kofornija tj praktično je bezbolna. SHR tehnologija predmet je brojnih stručnih izveštaja, članaka i drugih profesionalnih studija. U studijama koje porede SHR sa drugim IPL i laserskim tretmanima za uklanjanje dlačica, potvrđeno je da je SHR tretman značajno manje bolan, mnogo efektivniji i bez neugodnih nuspojava kod klijenata tamnije kože.

Ova najsavremenija tehnika odstranjivanja dlaka smanjila je osećaj neprijatnosti tokom samog tretmana epilacije i značajno skratila vreme tretiranja velikih površina.

Bezbolan, za sve tipove kože.

Melanin je kod osoba sa tamnijim tenom eksponencijalno senzitivniji na toplotu pri IPL i laserskom tretmanu. Tokom SHR tretmana, folikuli dlake se uništavaju, ne jednim pulsom visoke energije, već repetitivnom primenom pulseva niske gustine protoka – čime se eliminiše senzacija bola, a melanin ne izlaže istom tipu traume kao kod tradicionalnih IPL i lasera za uklanjanje dlačica.

Višestruki pulsevi (do 10 pulseva u sekundi)

Podižu temperaturu dermisa na nivo potreban za sprečavanje rasta dlake. SHR tehnologija obezbeđuje podizanje temperature dermisa iznad 42°C (radi efektivnog uklanjanja dlaka) ali ne iznad 50°C, što može da uzrokuje bol, opekotine i trajnu diskolorizaciju kože. Dakle, klijenti tokom SHR tretmana osećaju samo blagu i prijatnu toplinu.

Koliko tretmana je potrebno?

Broj tretmana u proseku je od 6 do 8 ponavljanja, ali nije moguće precizno utvrditi koliko je tačno tretmana potrebno, jer to zavisi od brojnih faktora: tipa dlake, dubine korena dlake i hormonskog statusa svakog klijenta ponaosob. Ponekad je potrebno uraditi i daleko više tretmana. Najbolji rezultati se postižu kod osoba koje imaju tamne dlacice, svetlu kožu i dobar hormonski status.

Koliki je interval između tretmana?

Razmaci između tretmana kreću se između 4 do 8 nedelja, u zavisnosti od regije koja se tretira.

Koje regije mogu da se tretiraju?

Sve regije na licu i telu, sem predela oko očiju

Pre tretmana trajne epilacije neophodno je:

 • Prekinuti upotrebu mehaničke epilacije (čupanje dlačica: depilacija voskom, pincetom i upotreba električnih epilatora ili uništavanje elektrolizom) najmanje 2 do 3 nedelje pre tretmana.
 • Dan pre prvog i svih ostalih tretmana, dlačice, sa regije koja se epilira, moraju biti obrijane (nikako duže od 1mm).
 • Prekinuti izlaganje suncu ili sunčanje u solarijumu oko 4 nedelje pre tretmana, odnosno sačekati da koža posvetli kako ne bi došlo do hiperpigmentacije kože, njenog nepotrebnog zagrevanja i stvaranja opekotina, kao i do smanjenja apsorpcije pigmenta dlake što direktno znači i do umanjenja rezultata.
 • Prestati sa korišćenjem krema za samopotamnjivanje najmanje 4 nedelje pre tretmana
 • Potpuno prekinuti upotrebu lekova, biljnih i prirodnih preparata koji mogu izazvati fotosenzibilizaciju kože kako ne bi došlo do stvaranja hiperpigmentacija i ozbiljnih promena na koži, vrlo sličnih opekotinama
 • Pre i tokom terapije nije dozvoljeno korišćenje antikoagulanasa. Osobe koje koriste antikoagulantne lekove (Aspirin, Heparin), nesteroidne antireumatike (Ibuprofen, Diklofen) treba da prestanu sa terapijom 10 dana pre i 2 dana nakon tretmana.
 • Pre i tokom terapije nije dozvoljeno korišćenje lokalnih ili oralnih preparata za obnavljanje kože (eksfolijanasa) i drugih agresivnih preparata ( voćne kiseline i Retinol).

Posle tretmana trajne epilacije:

 • Izbegavajte upotrebu kozmetičkih sredstava na tretiranim regijama.
 • Izbegavajte aktivnosti koje izazivaju jako znojenje.
 • Tretirane regije mogu da budu osetljive na toplotu, pa u tom slučaju koristite hladniju vodu pri kupanju.
 • Pri kupanju i tuširanju izbegavajte trljanje i upotrebu hemijskih sredstava za piling u prvih par sati do par dana.
 • U nekim slučajevima može se pojaviti malo ili srednje crvenilo, slično kao posle sunčanja. Tada možete stavljati hladne obloge ili led, a po potrebi mogu se aplikovati preparati na bazi kantariona ili Aloa Vere.
 • Obavezno neko vreme (1 do 2 nedelje) izbegavajte direktno izlaganje suncu (sunčanje), kao i solarijum kako ne bi došlo do stvaranja nepotrebnih hiperpigmentacija kože i opekotina. Posebno vodite računa o licu koje je najizloženije.
 • Moguće je kratkotrajno povišenje telesne temperature, obzirom da se razvija i određena količina toplote, pogotovo ako se rade veće regije tela.
 • U periodu između tretmana izbegavajte depilaciju voskom ili čupanje dlaka pincetom, pogotovo ako nameravate da tretman sprovodite u kontinuitetu. Za uklanjanje dlaka u tom periodu najpoželjnije je brijanje.

Kontraindikacije:

Trajna epilacija se ne preporučuje u sledećim slučajevima:

 • epilepsija
 • insulin zavisni dijabetičari
 • trudnoća i period dojenja
 • bolesti kože kao što su herpes, psorijaza, ekcem i slično
 • hemofilija
 • multipleks skleroza
 • otvorene rane
 • kancer

STVARNO JE LAKO DA ZAKAŽETE!

Zakazati sastanak