Kozmetički Salon HOLLYWOOD LOOK Podgorica

PHOTODYNAMICS THERAPY (PDT LED)

PDT Foto dinamička terapija svjetlom

Omega svjetlo se koristi za tretman različitih kožnih oboljenja kao što su kožni osip, atopijski dermatitis, regeneracija kože, sterilizacija akni uzrokovanih bakterijama i oslobađanje od bola. Pored njih, pokazuje odlične kliničke efekte na liječenje i zarastanje rana. Ako LED svjetla usmjerimo da zrače pacijente koji imaju kožni osip praćen jakim bolom i upalom, stopa oporavka upale povećava se za 20% a bolovi se smanjuju za više od 30%. Na taj način se pacijenti mogu brzo oporaviti. LED svjetlo crvenog lignita od 640nm olakšava proizvodnju kolagena, aktivira mitohondrije koje su izvor energije, pomaže obnavljanje kože, normalizuje protok krvi, olakšava bol i sprečava upalu.

Riješite komplikovane kožne probleme uz pomoć 4 u 1 bliskog infracrvenog SMD LED svjetla

Četiri različite talasne dužine Omega svjetla kao što su crvena, plava, zelena i žuta na bezbjedan način se brinu o različitim kožnim problemima uz pomoć bliskog infracrvenog SMD LED svjetla.

« osjetite blisko infracrveno SMD LED svjetlo pametnog Omega svjetla »

BEZBJEDNA

Rješava probleme sa kožom bez oštećenja koristeći metod izlaganja bliskom infracrvenom SMD LED svjetlu !

PAMETNA

Sprečava recidiv problema uništenjem lojnih žlijezda koje su uzrok kožnih problema !

EFIKASNA

Nema bolova kod ovog načina prodiranja SMD LED svjetla uz pomoć četiri različite talasne dužine u kožu !

PDT podmlađivanje djeluje u saradnji sa prirodnim procesima tijela kako bi se spriječili efekti starenja. Različita svjetla ciljaju posebne ćelije koje su odgovorne za sintezu i oporavak potpornih struktura kože. Prema tome, tada se ispuštaju supstance koje pokreću aktivnost fibroblasta i faktore rasta. Kombinacijom crvenog i žutog svjetla u naznačenim sekvencama u periodu od 5 sedmica ublažavaju se fine linije, poboljšava mekoća kože, njena glatkoća, tonus i prozračnost, a sve bez čekanja ili bola. Mogu se tretirati svi tipovi kože.

PDT terapija koristi kombinaciju čistog vidljivog plavog i crvenog i nevidljivog žutog svjetla kako bi se stimulisalo dublje tkivo kože. U zavisnosti od dužine talasa, PDT terapija se može koristiti za:

  • PDT podmlađivanje kože u kombinaciji sa crvenim i/ili žutim svjetlom kojim se tretira foto ostarjela koža što dovodi do ublažavanja finih linija i poboljšanog tonusa i glatkoće kože.
  • PDT sa crvenim i/ili žutim svjetlima takođe se može koristiti za zacjeljivanje rana prije i nakon plastične hirurgije i ablativnog laserskog obnavljanja.
  • PDT / ALA terapija tretira predkancerogene kožne lezije kao što su aktinična keratoza, karcinomi bazalnih ćelija (BCC) i ozbiljne cistične akne. Ako imate višestruku aktiničnu keratozu, ovaj tretman može biti pokriven osiguranjem.
  • PDT terapija akni koristi naizmjenično plavo i crveno svjetlo (ili kombinaciju plavog i crvenog = “Magenta”) kako bi se očistila problematična koža bez bolova ili čekanja.
  • PDT Crvena terapija može da koristi proceduru nakon Botoksa i dermalnog filera kako bi se ublažili otok i modrice do kojih može doći nakon tretmana.
  • PDT Crvena terapija može da se koristi nakon različitih piling tretmana kako bi se smanjila upala i pospješilo podmlađivanje kože.
  • PDT Crvena terapija može da se koristi za Rosacea / crvenilo kako bi se smanjila upala. Potreban je niz ovakvih tretmana
  • PDT žuta terapija može da se koristi prije agresivnijih laserskih tretmana poput Pearl i Fractional lasera kao i dubljih pilinga, tj. žutog pilinga, kako bi se ubrzao proces oporavka.

Za sve gore navedeno potrebna je serija tretmana (pravo svjetlo u pravo vrijeme) kako bi se postigli optimalni rezultati.

STVARNO JE LAKO DA ZAKAŽETE!

Zakazati sastanak